maandag 16 april 2018

Vakantie in Friesland

Tijdens de paasvakantie wilden we eens wat anders doen. Normaal gezien gaan we altijd richting Nederland met onze eigen sleurhut, maar aangezien het weer niet zo best leek te worden, verlangden we naar warmte en wilden we het ons voor een keertje eens heel makkelijk maken. 

Na lang zoeken  kwam ik terecht op de website van bungalowpark It Wiid. Dit leek bijna te mooi om waar te zijn: een stenen huisje met sauna, jacuzzi en...onze eigen aanlegsteiger met...onze eigen motorboot!




Online boeken was zeer makkelijk. Een vriendelijke dame vroeg ons rond hoe laat we gingen arriveren en zorgde ervoor dat ons huisje zelfs 2 uur vroeger dan normaal volledig vakantieklaar was. 

In het park was voor de rest geen levende ziel te bekennen, maar dat stoorde ons voor een keertje niet. 

Het huisje was perfect in orde. Beneden had je een halletje met een deur naar het toilet en een deur naar de pas gerenoveerde badkamer met inloopdouche, waar de heerlijk ruikende producten van Rituals gewoon klaarstonden! 



De woonkamer en keuken liepen in elkaar over, maar waren toch ruim genoeg. Twee dubbele sofa's en nog 2 rieten zeteltjes, een TV, Blue-Ray speler en Wii console maakten alles af. 

De keuken was zeer goed uitgerust: een oven, een microgolf, een vaatwasser, zeer veel servies, een broodrooster, een mixer, een sapcentrifuge en zelfs 3 verschillende mogelijkheden om 's ochtends een 'bakkie koffie' te zetten: een Senseo, en Nespresso en een traditioneel koffiezetapparaat. 
  
  
 

  
En dan had je twee gezellige deurtjes met in het midden een hartje... de bedstee! Onze jongste was direct verkocht: dat werd zijn slaapkamertje!




Boven waren er nog twee slaapkamers: ééntje met twee enkele bedden, een tv met een speciale voetbalzenderkaart, en een slaapkamer met een dubbel bed en... een kleine gezellige sauna. 





Buiten stond een grote tafel met 6 stoelen, 2 ligzetels en een bank en om het hoekje stond... juist ja, de jacuzzi. 3 ligplaatsen en hopen zitplaatsen en nog meer richtbare massagekoppen! Heerlijk was dat. 




En dan! Daar lag hij dan! Onze eigen boot! (voor een weekje dan toch) Veel groter en luxueuzer dan we gedacht hadden lag daar een grote motorboot van 5 meter lang. Deels overdekt zodat je altijd uit de wind kon zitten. 



Even later kregen we bezoek van een echte Fries, die ons kwam uitleggen hoe de jacuzzi en de boot werkten. 

En dan.. kon onze vakantie beginnen! En de weerberichten, die waren weeral fout want we hebben een hele week stra-lend weer gehad! 

We hebben korte en lange boottochtjes gemaakt. 's Ochtends vaarden mijn man en onze jongste zoon richting de bakker, meerden aan bij de 'boodschappensteiger' en genoten onderweg van de tientallen klepperende ooievaars.


Een langere trip ging richting Grau. Na een tochtje van toch wel 2 uur, meerden we aan tussen de grotere broertjes, hebben heerlijke kibbelingen gegeten en hebben dan tijdens onze tocht terug richting het huisje gevaren door prachtig mooie wateren. 



Af en toe lieten we onze 'jacht' even tot rust komen en gingen we met de auto richting verder gelegen stadjes. Leeuwarden was er zo ééntje. Hele leuke stad, een beetje zoals Mechelen. Niet te groot maar een mooi aanbod van zowat alles wat je op vakantie wil bezoeken. Toppertje van de dag was een oude gevangenis, die nu dienst deed als cultureel bedrijvencentrum. In deze Blokhuispoort had je verschillende eetgelegenheden. In eetcafé 'Den bak' hebben we heerlijk gegeten. In de voormalige cellen waren allemaal kleine winkeltjes ondergebracht. Heel leuk om te zien! 

Verder hebben we Franeker, Harlingen en Sneek bezocht. Stuk voor stuk gezellige stadjes met veel water! 

Ja, het was genieten!

Ook interesse om eens een weekje door te brengen in het gezellige gastvrije Friesland? Kijk dan snel op: http://www.bungalowparkitwiid.nl/







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat vind je van dit blog item?