maandag 20 november 2017

Sfeervolle lampjes van .... oude cassettenbandjes!

Wat kan je tijdens deze donkere dagen voor Kerstmis doen om het thuis supergezellig te maken? Juist, lichtjes aandoen! Veel lichtjes! En als die lichtjes dan nog veel sfeer geven door te sprankelen, dan is het helemaal in orde. 

Het is niet mijn idee, maar wel een goeie oplossing voor mijn grote hoeveelheid cassettebandjes die ik geërfd heb. Oké, je hebt wel wat cassettes nodig. En als je er echt veel hebt, dan kan je nog kieskeurig worden en allemaal cassettes van hetzelfde merk en type in 1 lamp verwerken of allemaal verschillende kleuren samenvoegen of.... ach, je hebt zoveel mogelijkheden. 

Al wat je nog nodig hebt is een lijmpistool, veel lijmvullingen en een lampje. Het mooiste effect heb je wanneer je in het midden van je cassettelamp 1 lichtpunt zet. Ik heb het geprobeerd met een led-lint, zo'n strook waar allemaal led-lichtjes opzitten, maar dat is niet zo mooi. Het is niet de bedoeling dat je naast je lamp gezellig een boek kan zitten lezen. Nee, deze sfeerlamp dient echt enkel en alleen om... inderdaad, sfeer te brengen in je huis. 

Je lijmt gewoon al de bandjes aan elkaar. (gebruik voldoende lijm om ervoor te zorgen dan je constructie stevig genoeg wordt) Maak eerst de 4 of 5 vlakken (je kan ervoor kiezen om de lamp op de grond te zetten en dan is een lamp met bovenkant wel het mooiste) en lijm dan al de vlakken aan elkaar. Zorg ervoor dat je een steunconstructie maakt. Ik gebruik daarvoor altijd volle dozen melk....

Zo, de winterse sfeer zit er al in. Laat de eerste sneeuw maar komen! 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat vind je van dit blog item?